tiistai 21. tammikuuta 2014

Valkosuklaa-cappuccino hyydykekakku

Valkosuklaa-vadelma hyydykekakkua tehdessä tuli väkerrettyä hieman liikaa valkosuklaa täytettä, joten pakastin ylimääräisen massan 12 cm halkaisijan irtopohja vuokaan, ja heitin pakkaseen ideoita etsiskellessä.

Ideoita ei onneksi kauaa tarvitse etsiä, ennenkun sormet ovat taas upotettu taikinaan.
Päädyin lopulta yhdistämään valkosuklaan ja kahvin maut, lopputulos oli herkullinen!


Resepti

Pohja
200g Domino täytekeksejä
75g voisulaa

Valkosuklaa kiekko
Resepti täällä
Reseptistä tulee tähän kakkuun noin neljäsosa

Cappuccino täyte
4 liivatelehteä
1,5 pss Blå Bandin cappuccino moussea
1,5dl maitoa
2dl Flora vanillaa
Pari tippaa kahviaromia
Reilu ruokalusikallinen vettä


Valmista pohja murskaamalla keksit, ja sekoittamalla keksinmurut voisulan joukkoon.
Painele keksimassa 18cm leivinpaperilla vuorattuun irtpopohjavuokaan tasaiseksi pohjaksi.
Nosta päälle valkosuklaaakiekko, ja siirrä jääkaappiin cappuccino täytteen valmistamisen ajaksi.

Cappuccino täytteen valmistus aloitetaan laittamalla liivatteet likoomaan runsaaseen kylmään veteen.
Tämän jälkeen cappuccino mousse sekä maito vatkataan yhdessä vaahdoksi.
Vaahdota erikseen vaniljavaahto, ja yhdistä tämän jälkeen cappuccino vaahtoon.

Tässä vaiheessa seosta kannattaa maistaa. Mikäli maku on mielestäsi hyvä tässä vaiheessa, voit siirtyä liivatteen lisäämiseen.
Mikäli haluat enemmän makua, voit maustaa seosta kahviaromilla, kahviliköörillä tai vaikka konjakkiliköörillä. Oman maun mukaan!
Halutessasi voit korvata myös kuumennettavan veden esim vahvalla kahvilla.

Kun maku on kohdillaan, kuumenna neste (tässä ohjeessa siis vesi), purista liivatelehdistä ylimääräinen neste pois ja sekoita veteen.
Lisää liivate ohuena nauhana kakkutäytteeseen kokoaika sekoittaen. Sekoita hetken aikaa niin, että seoksesta tulee tasainen.

Seos kaadetaan tämän jälkeen vuokaan keksipohjan ja valkosuklaakiekon päälle hyytyymään jääkaappiin.

Helppoa ja hyvää!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti