sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Kanelinen luumupiirakka

Viikonlopun herkuksi valmistui suoraan puusta noukituista luumuista kanelinen luumupiirakka. Idea tuli valion Kotiruokaa lehdestä. Valion reseptiä sovelsin ja muokkasin hieman omanlaisekseni. 


Resepti

Pohja
1pkt dominotäytekeksejä
3rkl vaniljakastiketta

Luumutäyte
Tuoreita luumuja koosta riippuen 10-20kpl
N. Puoli desiä punaista mehua
Ripaus kanelia
Puoli desiä hyytelösokeria


Täyte
1prk vaniljarahkaa
1prl luumu-kaneli rahkaa
2dl kermaa vaahdotettuna
4 liivatelehteä
2
3 rkl sokeria
1tl kanelia
0,5dl mantelilikööriä (Disaronno)


Murskaa keksit pieniksi murusiksi ja sekoita joukkoon vaniljakastike. Vuoraa halkaisijaltaan 22cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Taputtele keksinmurut pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Mittaa kattilaan punainen mehu. Halkaise luumut, ja poista niistä kivet. Laita luumun puolikkaat kattilaan. Anna kiehua n. 5 minuuttia. Kaada joukkoon hyytelösokeri ja anna kiehua vielä hetki. 
Anna jäähtyä hetki ja kauho luumut keksipohjan päälle. Ota liemi talteen.

Laita liivatteet likomaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma. Mausta sokerilla ja kanelilla. Sekoita joukkoon molemmat rahkat. Kuumenna mantelilikööri ja sekoita joukkoon liivetelehdet. Lisää liivate ohuena nauhana. Lusikoi luumujen päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään. 

Koristele hyytynyt piirakka suklaalla ja luumujen keitinliemellä.




1 kommentti:

  1. Onpas herkullisen näköistä piirakkaa!Ihan tuli vesi kielelle:)

    VastaaPoista