torstai 14. elokuuta 2014

Valkosuklaiset jäädykeleivokset

Vihdoin ja viimein ennätin jälleen osallistumaan Leivontafoorumin kuukausihaasteeseen. Edellisen ja ensimmäisen kerran osallistuin maaliskuussa.

Pitkän mietiskelyn ja pohdiskelun jälkeen keksin vihdoin, milloinka muulloinkaan kuin keskellä yötä, mitä minä keksin tähän haasteesen leipoa. Jahuopeukaloita alkoi syyhytä mahdottomasti, enkä enää sängyssä malttanut makoilla odottelemassa unta, joten nousin ylös ja aloin jo vaniljavaahtoa vatkaamaan. Yhtäkkiä istuin kuitenkin yksin pilkkopimeässä keittiössä. Leipominen sai jäädä siltä osin siihen, ukkoset vei muutamaksi tunniksi sähköt

Elokuun haasteen teemana oli "yllätyslaatikko + tarkkaeuro". Toisin sanoen osallistujille on annettu tietyt ainekset joita saa käyttää (kaikkia ei tarvitse käyttää). Lisäksi osallistujilla on mahdollisuus ostaa kaupasta lisää aineksia max. neljällä eurolla. Kriteereinä oli myös, että luomuksesta pitää riittää vähintään kahdelle ihmiselle.

Tässä listä aineksista jotka yllätyslaatikosta löytyi:
- Jokin suklaapatukka (n. 50g)
- Noin puoli desiä jotain pähkinöitä TAI manteleita
- Jäätelöpaketin jämät (noin yhden pallollisen verran)
- Pari desiä tummaa sokeria (fariini-, täysruoko-, muscovado- tai intiaanisokeria)
- 2 kananmunaa

Tässä kuvaa ja reseptiä omasta luomuksestani!


Resepti
(reseptistä riittää kahteen leivokseen)

Pohja
Noin ½ dl hasselpähkinärouhetta
10 g margariinia
1 tlk fariinisokeria

Täyte
1,5 dl vaahtoutuvaa Flora Vanilla kastiketta
1 kananmuna
60g valkosuklaata
2 rkl fariinisokeria

Mittaa kaikki pohjan ainekset pieneen kulhoon. Lämmitä mikrossa hetken aikaa, niin että margariini sulaa. Sekoita tasaiseksi ja taputtele annosvuokien pohjalle.
Paista uunissa 150 asteessa noin 10 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä ennen täyttöä!


Sulata valkosuklaa mikrossa ja anna jäähtyä. Vaahdota vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna ja sokeri, sekä viimeisenä vielä jäähtyny valkosuklaa ja sekoita huolellisesti tasaiseksi massaksi. Kaada seos pursotinpussiin ja pursota leivosvuokiin pohjien päälle. Nosta pakkaseen muutamaksi tunniksi.

Näissä "leivoksissa" ei varsinaisesti mikään kunnolla niitä hyydytä, joten nosta leivokset pakkasesta vasta juuri ennen tarjoilua ja koristele (vauhdilla :D).
Itse käytin koristeluihin fariinisokeria sekä pakastemustikoita.


Neljästä eurosta käytin näihin leivoksiini yhteensä 3,97€. Kauppakorista löytyi tuo Flora Vanilla, leivontamargariini sekä pakastemustikat. 

Hyvin onnistuivat ja erityisen hyviltä maistuivat. Koostumus oli hyvin jäätelömäinen, nopeasti sulava (kuten kuvastakin näkyy, leivokset kerkesivät olemaan huoneenlämmössä noin minuutin verran ennen kuvan ottoa).
Innolla jään odottelemaan minkälaisen vastaanoton tuotokseni saa, äänestysaika alkaa heti kun osallistumisaika päättyy tiistaina 26.8 kl 24.00!

1 kommentti: