maanantai 26. tammikuuta 2015

Pull apart vuokaleipä

Viikonloppuna sai taas leipoa niin että käsissä tuntui kun synttärikahveja tuli juomaan ihmisiä.
Siinä muun leipomisen ohella kokeilin samalla tammikuusa SLY paketista saatuja aineita ja reseptiä.
Kokeiluun pääsi leipäjauhosekoitus ja pull apart vuokaleipä resepti.

En siis varsinaisesti itse tehnyt taikinaa, sekoitin vaan valmiiseen jauhosekoitukseen vettä ja voita.
Jauhoseosta kun oli testattava ja resepti kuullosti niin herkulliselta että jostain oli karsittava ;) Pakastinta kun yritän tyhjentää, en täydentää, jotta saisin sen pikimmiten sulatettua :)

Täytteeseen tuli tuorejuustoa, aurinkokuivattuja tomaatteja, timjamia, kananmunaa ja juustoraastetta.
Nuo aurinkokuivatut tomaatit ovat melkoisen suolaisia tapauksia, joten leipäkin oli melko suolainen, mutta tämä olikin tällainen herkuttelu-napsimis leipä, joten suolaisuus ei todellakaan haitannut!
Tomaateista jäi hiukan yli, joten käytin loput piirakkaan johonka tuli tomaattien lisäksi fetaa, juustoraastetta ja sauvasekoittimella ranskankermaan sekoitettua basilikaa. Tästäkin tuli ihan loistoherkku jota varmasti kokeillaan toistekin :)

Niin ja lisäksi, oikeaoppisesti tuo leipä olisi kuulunut kasata sellaisista taikinaneliöistä pystyyn, mutta minulla ei nuo neliöt pystyssä pysyneet kyllä alkuunkaan, joten minulla neliöt pääsivät makuuasentoon :)


1 kommentti:

  1. Siis voi kauhiaa...voiko noin herkullista leipää syntyä kotikeittiöstä!!! Kiitos, kun jaoit tämän. Nyt tiedän, millä seuraavaksi yllätän perheeni! Myös muutama muu tilaisuus saa tästä tarjoilulistalleen "täytettä"...

    VastaaPoista