torstai 19. joulukuuta 2013

Jouluinen tiramisu hyydykekakku

Toinen tämän joulun tarjoiltavista on ollut tämä herkku. Ei ehkä aivan yhtä maukasta kuin oikea tiramisu, mutta maukasta ja työn arvoista tämäkin :) Piparipohja tuo kakulle ihanan jouluisan maun!


Resepti

Pohja:
170g piparinmuruja
80g sulaa voita

Täyte:
5 liivatelehteä
2,5dl flora vanillaa
200g Valion maustettua Tiramisu rahkaa
1tl vaniljasokeria
0,5dl tomusokeria
2rkl kahvilikööriä

Koristeluun:
Leivontakaakaota 
Hienoa kahvipurua

Resepti on 18 cm vuokaan. Aloita vuoraamalla vuoka leivinpaperilla ja kakkunauhalla.
Murusta piparit joko käsin tai blenderillä, sulata voi, ja sekoita pohjan ainekset keskenään. Taputtele tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle, ja laita jääkaappiin viilentymään täytteen valmistumisen ajaksi.

Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen.

Vatkaa flora vanilla vaahdoksi, siivilöi sokerit joukkoon. Lisää rahka vaahdon sekaan.
Kuumenna kahvilikööri kuumaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois, ja sekoita liköörin joukkoon. Anna jäähtyä hetken, sekoittaen kokoajan. 

Lisää likööriseos ohuena nauhana kokoaika sekoittaen vaniljavaahto-rahkan sekaan. Kahviliköörin voi korvata vahvalla kahvilla tai esimerkiksi rommiliköörillä.
Kaada täyte vuokaan piparipohjan päälle ja nosta jääkaappiin. Anna hyytyä yön yli, tai vähintään muutaman tunnin. 

Kun kakku on hyytynyt tarpeeksi, voit koristella sen. Sekoita leivontakaakaota (tummaa kaakaota) ja hienoa kahvinpurua suurinpiirtein suhteessa 6:1. Siivilöi kakun päälle. Halutessasi voit vielä koristella esimerkiksi strösseleillä. Anna luovuuden kukoistaa :) Kakku on valmis tarjoiltavaksi!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti