perjantai 4. heinäkuuta 2014

American cherry pie

Amerikkalaiset herkut ovat viimeaikoina olleet hyvin suosittuja. Brownies, pancakes, cheesecakes, whoopies... Koska sopivasti näin tuoreiden marjojen sesonkiaikaan osui kohdalle 4th of july, eli amerikkalaisten itsenäisyyspäivä (tai kansallispäivä), päätin kokeilla tuoreista kirsikoista tehtyä piirakkaa, eli kuten otsikko sen sanoo, american cherry pie.

Tämä oli oikein mukavaa vaihtelua niille niin tavallisille ja paljon syödyille mustikkapiirakoille, omenapiirakoille ja raparperipiirakoille. Etenkin kirsikan ystäviä suosittelen kokeilemaan!


Resepti

Pohjataikina
6 dl vehnäjauhoja
Ripaus suolaa
200 voita kylminä pieninä kuutioina
Pari ruokalusikallista sitruunamehua
1 dl vettä

Täyte
1,2 litraa tuoreita kirsikoita (ilman kiviä)
2 dl sokeria
3 rkl maissitärkkelysjauhoja
1 rkl sitruunamehua
Ripaus suolaa
Pari tippaa manteliaromia
½ dl mantelijauhoja

Vatkaa voi, jauhot ja suola keskenään. Lisää vähitellen vesi, ja viimeisenä vielä sitruunamehu. Kääri taikina tuorekelmun sisään ja nosta jääkaappiin vähintään puoleksitunniksi. Jääkaapissa seissyttä taikinaa on helpompi käsitellä ja kaulita. 

Halkaise kirsikat ja poista kivet sisältä. Sekoita kirsikoiden sekaan ensin maissitärkkelysjauho. Lisää sen jälkeen loput täytteen ainekset ja sekoita. 

Voitele n.22 cm halkaisijan irtopohjavuoka. Kauli noin puolet taikinasta levyksi, jonka nostat vuokaan esimerkiksi kaulimen avulla. painele taikinalevy reunoille, ja leikkaa ylimääräinen taikina pois. 
Kauli loput taikinasta ja leikkaa siitä noin reilun sentin leveitä suikaleita.
Kaada täyte taikinapohjan päälle, ja asettele taikinasuikaleista pinnalle vielä ristikko. 

Paista uunissa ensin n. 15 minuutin ajan 200 asteessa. Säädä tämän jälkeen uunin lämpötila noin 170 asteeseen, ja paista vielä 40 minuuttia. 

Tarjoile haaleana jäätelön tai kermavaahdon sekä tuoreiden kirsikoiden kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti