keskiviikko 20. elokuuta 2014

Suklainen mustaherukkahyydykekakku

Tänään piti päästä testaamaan uutta monitoimikonetta joka maanantaina saapui kotiini. Olen toki edelleen todella tyytyväinen ostokseeni, mutta se vaatii kyllä vähän totuttelua, sillä sen verran erilainen tuntuma siinä on edelliseen verrattuna.


Testaukseen pääsi suklainen mustaherukkahyydykekakku, ihka omalla reseptillä. Mustaherukkapensas pihalla on kauan jo odottanut sadonkorjuuta, ja tällä kakulla sain otettua talteen edes murto-osan sen marjoista. Tuhtia suklaatäytettä ja kakkupohjaa tasapainoittaa kevyt ja kirpsakka mustaherukkatäyte. Moni sen varmasti tietääkin, että suklaa ja mustaherukat kuuluvat yhteen!

Resepti

Pohja
(pohja valmistetaan 20cm halkaisijan vuoassa)

3 kananmunaa
1 dl fariinisokeria
0,4 dl vehnäjauhoja
0,4 dl vehnäjauhoja
0,4 dl perunajauhoja
1/4 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi, lisää vaahdotuksen loppupuolella fariinisokeri. 
Sekoita loput kuivat ainekset keskenään, ja siivilöi munavaahtoon. Sekoita varovasti taikinaseos sekaisin, ja kaada leivinpaperilla vuorattuun ja voideltuun irtopohjavuokaan. Paista uunissa 200 asteessa noin 15min. 

Suklaatäyte

200g taloussuklaata
1 dl flora vanillaa
200g maustamatonta maitorahkaa
1 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
3 rkl suklaalikööriä/konjakkia/maitoa + 2 liivatelehteä

Laita liivatteet likoomaan runsaaseen kylmään veteen. 
Pilko suklaa pieniksi paloiksi. Mittaa kuumennuksen kestävään astiaan vaniljakastike, ja lisää joukkoon suklaarouhe. Lämmitä vaniljakastikse kuumaksi mikrossa, ja anna suklaan sulata joukkoon. Sekoita kunnes seoksesta tulee tasaista. Anna jäähtyä. 
Sekoita maitorahkan sekaan sokerit, ja lisää lopuksi suklaaseos. 
Kuumenna lopuksi suklaalikööri/konjakki/maito mikrossa, purista liivatelehdistä ylimääräiset vedet pois ja sekoita nesteen joukkoon. Lisää ohuena nauhana suklaamoussetäytteeseen. Sekoita huolellisesti. 
Kaada suklaakakkupohjan päälle, ja nosta kylmään hyytymään. Valmista tämän jälkeen mustaherukkatäyte.

Mustaherukkatäyte

280g mustaherukkapyreetä
200g maustamatonta rahkaa
1dl tomusokeria
2 rkl taloussokeria
1,5 dl flora vanillaa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl mustaherukkalikööriä/tiivistemehua + 3 liivatelehteä

Vaahdota flora vanilla kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vähitellen sokerit sekä rahka. Sekoita viimeisenä sekaan mustaherukkapyree, ja lisää tarvittaessa sokeria oman maun mukaan. Suklaatäyte on kuitenkin melko makeaa ja tuhtia, joten mustaherukkatäytettä ei kannata päästää liian makeaksi! 
Kuumenna lopuksi neste. Purista liotetuista liivatelehdistä ylimääräinen neste pois, ja sekoita nesteen joukkoon. Lisää ohuena nauhana mustaherukkatäytteeseen. Sekoita huolellisesti! Kaada suklaatäytteen päälle, kun suklaatäyte on hyytynyt sen verran, että mustaherukkatäyte pysyy päällä omana kerroksenaan.
Anna hyytyä seuraavaan päivään. Koristele!






2 kommenttia:

  1. Nam, herkullinen yhdistelmä! Itselläni myös näistä mauista reseptit, mutta käytän suklaakerrokseen mascarponea pehmentämään makua. :) Kaunis kuin mikä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tanja! :) Mulla olikin itseasiassa alunperin aikomuksena laittaa mascarponea täytteiden sekaan, mutta jääkaapista löytyi valmiiksi ylimääräisiä proteiinirahkapurkkeja joten päätin kokeilla niitä :) Sai vähän protskuakin siinä herkutellessa.. :D

    VastaaPoista