keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Pääsiäisen mämmihyydykekakku

Pääsiäisen kunniaksi kokeiluvuoroon pääsi mämmihyydykekakku. Mämminystävälle varsin kelpo!


Resepti

Pohja
200g kaurakeksejä
70g voita

Mämmitäyte
2 liivatelehteä
1dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
100g vaniljarahkaa
1tl vaniljasokeria
350g mämmiä
3/4dl sokeria
2rkl vettä

Vanilja-valkosuklaa täyte
2 liivatelehteä
1dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
100g vaniljarahkaa
1tl vaniljasokeria
100g valkosuklaata 
50g pähkinärouhetta
2rkl vettä

Koristeluun
Pääsiäismunia

Vuoraa halkaisijaltaan 20cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.
Murskaa keksit ja sekoita voisulaan, taputtele keksimurut pohjalle. Nosta jääkaappiin jähmettymään täytteiden valmistamisen ajaksi.

Laita liivatteet runsaaseen kylmään veteen. Täytteen valmistamisen ajaksi.
Vatkaa vaniljakastike ja sokerit, lisää rahka. Kääntele lopuksi mämmi joukkoon niin että täytteestä tulee tasainen. Kuumenna vesi, ja sekoita siihen liivatelehdet. Lisää täytteeseeen ohuena nauhana, kokoaika sekoittaen.
Kaada täyte keksipohjan päälle ja valmista seuraava täyte.

Laita seuraavan täytteen liivatteet likoomaan. Vaahdota vaniljakastike, ja sekoita joukkoon sokeri ja rahka. Sulata suklaa ja lisää joukkoon ohuena nauhana kokoaika sekoittaen. Lisää vielä haluamaasi pähkinärouhetta. Tässä reseptissä käytin hasselpähkinärouhetta ja mantelirouhetta.
Kuumenna vielä vesi, ja sekoita joukkoon liivatelehdet. Lisää liivate täytteeseen ja sekoita hyvin. Kaada täyte mämmitäytteen päälle.

Anna hyytyä yön yli, ja koristele lopuksi suklaamunilla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti