Resepti
50g hiivaa
5dl maitoa
2 munaa
2dl sokeria
2 tl suolaa
1rkl kardemummaa
14dl vehnäjauhoja
1½dl voisulaa
Paistoon 1 litra rypsiöljyä
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja muurenna sekaan hiiva. Lisää munat.
Sekoita mausteet sekaisin, ja lisää joukkoon. Lisää noin puolet jauoista ja sekoita kunnolla.
Lisää vähitellen loput jauhot. Lisää viimeisenä voisula.
Lisää vähitellen loput jauhot. Lisää viimeisenä voisula.
Annan taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
Pyörittele taikinasta pieniä palloja, ja anna kohota pellillä liinan alla vielä jonkin aikaa.
Kuumenna rypsiöljy 170-180 asteiseksi, ja paista munkit.
Munkki tulisi paistua kypsäksi noin parissa minuutissa. Muista kääntää munkkia puolessa välissä!
Nosta valmiiksi paistuneet munkit talouspaperille. Kun munkit ovat viilentyneet riittävästi, pyörittele sokerissa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti