sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Äitienpäivän valkosuklaa-mustikkakakku pistaasipähkinöiden kera

Äitienpäivää juhlittiin mustikka-valkosuklaa kakun kera. Onnea vielä omalle ja kaikille muillekin äideille :)


Resepti

Pohja & reunataikina
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
pistaasipähkinöitä

Valkosuklaamousse
100g valkosuklaata
1½ dl flora vanillaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
3 liivatelehteä
½ dl sokeria
½ tl vaniljasokeria

Mustikkatäyte
100g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl flora vanillaa
200 g mustikoita
3 liivatelehteä
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Valmista ensin kakkupohja. Kakkupohjana toimii siis kääretorttupohja, jonka päälle on ripoteltu pistaasipähkinöitä. Ohjeesta riittää ytheen isoon pellilliseen, josta leikataan sopivat palat paistamisen jälkeen.
Vaahdota ensiksi munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään, ja siivilöi ne joukkoon. Kaada taikina pellille, ja paista uunin keskitasolla 180 asteessa noin 10 minuuttia.

Kun kakkupohja on paistunut, leikkaa siitä sopivan kokoiset palat kakkuvuokaan. Reunoille tuleva kakkupohja tulisi muotoilla lämpimänä, jottei se hajoa muotoiltaessa. Aloita siis siitä, ja leikkaa sen jälkeen pohja. Nosta kylmään täytteiden valmistamisen ajaksi. 

Ensiksi valmistetaan valkosuklaamousse. Laita liivatelehdet likomaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike ja sokerit. Lisää joukkoon tuorejuusto. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna suklaan jäähtyä hieman, ennen sen lisäämistä täytteeseen. Lisää suklaa ohuena nauhana  kokoaika sekoittaen. 
Purista lopuksi liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois, kuumenna tilkka vettä mikrossa kuumaksi, ja sekoita liivatelehdet sekaan. Lisää liivateneste ohuena nauhana kokoaika sekoittaen. Kaada täyte vuokaan, ja nosta jääkaappiin hyytymään mustikkatäytteen valmistamisen ajaksi. 

Aloita mustikkatäyttteen valmistus laittamalla liivatelehdet likomaan. Vaahdota tämän jälkeen taas vaniljakastike ja sokerit. Lisää joukkoon tuorejuusto. Kääntele mustikat joukkoon. Sekoita sen verran, että täyte saa tasaisen värin, mutta älä kuitenkaan niin paljon, että kaikki mustikat murskautuu. 
Purista lopuksi liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois, kuumenna tilkka vettä mikrossa kuumaksi, ja sekoita liivatelehdet sekaan. Lisää liivateneste ohuena nauhana kokoaika sekoittaen.
Kaada valkosuklaatäytteen päälle, ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli. 

Koristeeksi äitienpäiväksi tuli valkovuokon näköisiä sokerimassakukkia :)

Tästä reseptistä riittää 20cm halkaisijan vuokaan + 4 pieneen annosvuokaan. Nämä neljä leivosta olivat siis täysin ylimääräisiä, joten reseptistä voi hyvin poistaa noin 1/5 osan, niin siitä tulee riittävä määrä yhteen kakkuun.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti