perjantai 2. toukokuuta 2014

Focaccia

Focaccia, eli yksi herkullisimmista leivistä, pääsi pitkän tauon jälkeen taas valmistusvuoroon. Nämä sihahtavat kuin kuumille kiville aina kun ne uunista tulevat ulos, niin myös tänään :)

Resepti
(tästä ohjeesta riittää yhteen isoon pellilliseen)
6 dl kädenlämpöistä vettä
n. 2 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 dl oliiviöljyä
10 dl vehnäjauhoja
Ripaus rosmariinia

Pinnalle
Rosmariinia
Karkeaa merisuolaa
Tomaattia
Feta juustoa
Oliiviöljyä



Sekoita kuivahiiva kädenlämpöiseen veteen, ja anna hetken liueta. Lisää loput taikina-ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan kohota noin puolituntia.
Vuoraa uunipelti voipaperilla, ja lorauta hieman oliiviöljyä voipaperin päälle. 
Painele taikina koko pellin alueelle, ja anna kohota vielä hetki.
Pistele taikinaa haarukalla, jottei synny suuria ilmakuplia uunissa paistettaessa. 
Lisää tämän jälkeen täytteet. 

Perinteisesti focaccian päällä on oliiveja, mutta koska täällä päässä oliivit eivät kuulu suosikkeihin, täydelliseksi vaihtoehdoksi on osoittautunut feta.

Ennen uuniin laittoa voit vielä hieman pirskotella oliiviöljyä leivän päälle.

Paista sitten focacciaa uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti