keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Brookies

Vihdoin ja viimein sain minäkin aikaiseksi kokeilla näitä paljon hehkutettuja brookieseja.
Melkoisen makeita, mutta sitäkin herkullisempia suklaa-rasvapommeja :D
Saaneen pahoitella epä-edustavia kuviani, tänään ei valokuvailija-minäni oikein herännyt!


Resepti

Brownie-taikina
115 g voita
150 g suklaata
2 dl sokeria
½ dl fariinisokeria
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
½ tl suolaa

Cookie-taikina
115 g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria 
1 dl fariinisokeria
1 muna + 1 keltuainen
2 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
150 g suklaata

Vadelmia

Valmista ensin brownie-taikina. Sulata voi ja suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa joukkoon sokeri ja fariinisokeri. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Vatkaa joukkoon kananmunat, sekä hiljalleen vehnäjauhot, kaakaojauhe ja suola.
Vuoraa noin 22 x 22 cm:n kokoinen neliön tai suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka tai uunivuoka leivinpaperilla. Kaada brownie-taikina vuokaan leivinpaperin päälle ja laita vuoka jääkaappiin ainakin tunniksi.
Valmista cookie-taikina. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää yksi kokonainen muna ja yksi keltuainen, ja vatkaa vielä pari minuuttia.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne voi–sokeri-seokseen. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän, jotta siihen ei muodostu sitkoa.
Leikkaa suklaa veitsellä kuutioiksi. Kääntele ne lopuksi taikinan joukkoon.
Ripottele brownie-taikinan päälle vadelmia, ja asettele päälle cookie-taikina kahden lusikan avulla nokareiksi. 
Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti