maanantai 13. tammikuuta 2014

Lakritsipommi

Ihanat hopeatoffeet on vihdoin saatu takaisin kaupan hyllyille, joten pakkohan näitä oli heti päästä kokeilemaan:)


Resepti

Pohja:
200g dominokeksejä murustettuina
50g sulaa voita

Täyte:
n.230g hopeatoffeeta
3dl kuohukermaa
5 liivatelehteä
3,5dl flora vispiä
0,5dl vettä

Kiille:
3 liivatelehteä
0,5dl vettä
2dl lakritsikastiketta

Aloita murskaamalla keksit joko käsin tai blenderillä. Sulata voi liedellä tai mikrossa, ja sekoita keksinmurusten joukkoon. Vuoraa 20-24 senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla ja kakkunauhalla.
Taputtele keksiseos pohjalle, ja laita jääkaappiin viilentymään täytteen valmistamisen ajaksi.

Laita liivatteet kylmään veteen. Sulata hopeatoffee mikrossa, sekoita aina välillä! Kun toffee on sulanut, kaada kerma joukkoon ja sekoita huolella.Vatkaa flora vispi. Kun se on vaahtoutunut, lisää ohuena nauhana joukkoon toffee-kerma seos, kokoaika sekoittaen. Vatkaa täyte tasaiseksi. Kuumenna 0,5dl vettä mikrossa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita kuuman veden sekaan. Anna jäähtyä hetken, sekoittaen samalla kokoajan.

Kaada liivatteet täytteen sekaan ohuena nauhana ja vatkaa kunnes seos on varmasti sekoittunut tasaisesti. Kaada seos kakkuvuokaan, ja nosta kylmään. Anna olla yön yli jääkaapissa, tai vähintään muutaman tunnin. 

Kun kakku on hyytynyt riittävästi, voit koristella sen. Laita liivatteet likomaan kylmään veteen. Kuumenna vesi mikrossa. Purista hyvin likonneista liivatelehdistä ylimääräiset vedet pois, ja sekoita kuuman veden joukkoon. Anna hetki viilentyä, ennen kuin sekoitat lakritsikastikkeen joukkoon. Lisää kastikkeen joukkoon ohuena nauhana, ja sekoita kunnes kiille on tasaista. Kaada varoen kakun päälle. Nosta jääkaappiin hyytymään.

Halutessasi voit vielä koristella kakkua. Itsellä loppui luovuus hieman kesken juuri tärkeimmässä vaiheessa, joten lopputulos oli mitä olis. Maku oli kuitenkin hyvä, ja se on tietysti se tärkein ;)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti