lauantai 1. maaliskuuta 2014

Laskiaispullakakku

Pulla ei ole koskaan oikeastaan ollut se mun juttu, mutta laskiaisen maku piti saada, joten tästä kehittyi laskiaispullan makuinen hyydykekakku.
Ohjeen idea tuli Hellapoliisiin laskiaisen pullakakusta, omaa ohjetta on hiukan sovellettu tuosta.


Resepti

Pohja
Pullaviipaleita n. 10kpl, pieneksi pilkottuna
n.1dl vaniljakastiketta
Mantelimassaa

Täyte
3 liivatelehteä
2dl flora vanillaa
200 g vaniljarahkaa
1/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
80 grammaa mantelimassaa pienissä paloissa
Ripaus kanelia
1 rkl vettä

Pinnalle
Vadelmahilloa
2dl vispikermaa
Sokeria
Mantelirouhetta

Vuoraa 20cm halkaisijan irtopohjavuoka leivinpaperilla. 

Pilko valmiit pullaviipaleet pienemmiksi palasiksi ja kostuta vaniljakastikkeella. Painele pulla vuoan pohjalle. Viipaloi tai raasta päälle mantelimassaa 
Nosta pohja jääkaappiin viilentymään täytteen valmistamisen ajan.


Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Vatkaa vaniljavaahto kuohkeaksi, ja sekoita joukkoon sokerit ja rahka.
Raasta tai pilko mantelimassa pieneksi paloiksi. Lisää mantelimassa ja kaneli täytteen joukkoon.
Kuumenna lopuksi vesi, ja sekoita joukkoon liivatelehdet, joista on puristettu ylimääräinen vesi pois.

Nosta kakku hyytymään jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi, mieluiten yön yli, ennen koristelua.
Kun kakku on hyytynyt, levitä hillo pinnalle ennenkuin nostat kakun pois vuoasta. Kun olet levittänyt hillon, voit irroittaa reunukset, ja pursottaa kerman päälle. 
Sirottele vielä hieman mantelirouhetta kermapursotusten päälle koristeeksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti