keskiviikko 6. elokuuta 2014

Valkosuklaiset mustikkakuppikakut

Eilisiltana poikettiin mustikkametsään käymään. Paljoa ei enää mustikoita näkynyt, ahkeroita poimijoita on ilmeisesti ollut ajoissa liikkeellä! Jonkinverran kuitenkin tarttui mukaan, ja pakkohan niistä jotain oli leipoa, eikä suinkaan heittää suoraan pakkaseen :)



Resepti

75g voita
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
0,5tl vaniljajauhetta
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1,5 dl maitoa
100g valkosuklaata
n. 2 dl mustikoita

Valkosuklaakuorrute

250g valkosuklaata
300g huoneenlämpöistä suolatonta voita
250g vaniljatuorejuustoa
3dl tomusokeria
1,5tl vaniljasokeria


Ensin valmistetaan itse taikina. Aloita sulattamalla voi. Vatkaa kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää sekaan vähitellen sokeri. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljajauhe keskenään. Lisää jauhot munavaahdon sekaan vuorotellen maidon kanssa. Lisää vielä voi. Pilko tai raasta valkosuklaa. Lisää valkosuklaa ja mustikat varovasti käännellen taikinan joukkoon. Annostele muffinssivuokiin, ja paista uunissa n. 175 asteessa 25 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ennen koristelua!



Sitten kuorrutteen kimppuun, tästä ohjeesta saa runsaat pursotukset n.20 kuppikakun päälle.
Aloita sulattamalla suklaa. Voit sulattaa suklaan joko mikrossa tai vesihauteessa, mutta varo, ettei suklaa pala pohjaan! Anna suklaan jäähtyä ennen kuin lisäät kuorrutemassan sekaan. Vaahdota huoneenlämpöistä voita hetken aikaa sähkövatkaimella. Lisää hiljalleen tomusokeri. Lisää vielä vaniljatuorejuusto sekä vaniljasokeri, sekä viimeisenä hieman jäähtynyt valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi massaksi ja pursota jäähtyneiden kuppikakkujen päälle! Nam!

Koristeluihin käytin itse kuivatettua mustikkajauhetta (herkkua!), tuoreita pensasmustikoita sekä mintunlehtiä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti