keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Makeannälän sammuttavat cupcakesit

Makeannälkä yllätti jälleen (ei oikeasti mikään yllätys), siispä päätin pitkästä aikaa ryhtyä valmistamaan cupcakeseja. Nämä todella sammuttavat makeannälän! Idea on poimittu vuosia sitten jostain netin takaperukoilta, ja muistui mieleen kun aloin tämänpäiväisiä herkkuja suunnittelemaan. Varsin hauskoja ja ihanan pirtsakoita tapauksia. Tosin sitäkin tuhdimpia ja makeita, melkoisia kaloripommeja.. ;)


Resepti

Suklaamuffinsit
(tästä ohjeesta riittää 9 isoon muffinsiin)
150 g raastettua tai pieneksi pilkottua suklaata
150 g voita
1½ dl sokeria
2 kananmunaa
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2½ rkl kaakaojauhetta
½ dl maitoa
pieni ripaus suolaa

Kuorrute
225g suolatonta voita
2½ dl tomusokeria
200g maustamatonta tuorejuustoa
213g (1prk) vaahtokarkkilevitettä
1 kananmunan valkuainen

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen, ja lisää niiden jälkeen raastettu tai pilkottu suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon vuorotellen maidon kanssa.
Annostele taikina muffinsivuokiin, ja paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Nosta muffinsit jäähtymään ennen täyttöä ja koristelemista.



Valmista kuorrute vaahdottamalla ensin huoneenlämpöinen suolaton voi pehmeäksi vaahdoksi. Lisää vähitellen joukkoon tomusokeri. Lisää seuraavaksi tuorejuusto, vaahtokarkkilevite ja valkuainen. Vatkaa kunnes seos on tasaista, ja nosta se tämän jälkeen hetkeksi kylmään jähmettymään



Kun muffinsit ovat jäähtyneet, voit täyttää ja kuorruttaa ne. Tee muffinsin keskelle kolo esimerkiksi omenaporalla. Täytä kolo pienillä värikkäillä m&m tai smarties karkeilla. Kun kuorrute on ollut viileässä hetken aikaa jähmettymässä, voit aloittaa pursottamisen. Pursota päälle kunnon kerros vaahtokarkkikreemiä.
Koristele lopuksi värikkäillä strösseleillä, ja aseta vielä huipulle punainen kirsikka.

Varsin mieltä piristävät kuppikakut :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti