torstai 3. huhtikuuta 2014

Jauheliha piirakka

Suolaiset piirakat maistuvat meillä aina vähän välin.
Siitä asti kun olen oppinut kauhaa pitämään kädessä, on taikina valmistunut aina tästä samasta taikinasta, joka on ehdoton ykkönen!
Täytettä vaihtelemalla saa taikinastakin aina esiin "uusia puolia". Tällä kertaa valmistukseen pääsi jauheliha piirakka.


Resepti

Taikina
1 dl mummonmuusi jauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1 dl voisulaa
1 dl vettä

Täyte
Täytteen voi valmistaa täysin omien makumieltymysten mukaan.
Tässä piirakassa on pääraaka-aineena jauheliha.
n. 250 g jauhelihaa
paahdettua sipulia
kanttarellikastike jauhetta
paprikaa
juustoraastetta
1 kananmuna
1 dl maitoa

Taikina valmistuu helposti ja nopeasti. Tästä määrästä riittää yhteen pieneen piirakavuokaan.
Kaikki ainesosat sekoitetaan ja vaivataan kunnolla yhteen.
Esipaista pohjaa hetken uunissa, 175 asteessa.

Valmista täytteet ja täytä piirakka. Ripottelin itse paahdetut sipulit ja kanttarellikastike jauheet pohjalle alimmaiseksi.
Päälle tulee jauheliha, paprika ja juustoraaste. Viimeisenä sekoitetaan kananmuna ja maito yhteen, ja kaadetaan tasaisesti koko piirakan päälle.

Paista uunissa 20-30 minuuttia 175 asteessa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti