torstai 17. huhtikuuta 2014

Saaristolaisleipä

Ensimmäistä kertaa elämässäni pääsin leipomaan myyjäisiin! Vähän tuli vihjailua, että voisko jotain leipoa myytäväksi. Eipä tarvinnu kahta kertaa pyytää ainakaan :)
Päädyin leipomaan saaristolaisleipää, sillä se ainakin takuuvarmasti uppoaisi markkinoilla.
Koko yö näitä tulikin väännettyä, mutta lopputulos oli hyvä, joten se oli sen arvoista.


Resepti
Tästä määrästä saa kaksi 25cm leipää

6dl piimää
2dl olutta
2dl kaljamaltaita
50g hiivaa
2 tl suolaa
1½ dl siirappia
4 dl ruisjauhoja
4 dl erikoisvehnäjauhoja
4 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1 rkl hunajaa
1 rkl appelsiinimarmeladia
2 rkl omenamehua
ripaus pomeranssinkuorta

Kuumenna olut kiehuvaksi. Lisää joukkoon kaljamaltaat ja anna niiden seistä liedellä hetki. 
Nosta pois liedeltä ja anna hieman viilentyä. Lisää sitten piimä, vähän kerrallaan, kokoaika sekoittaen. Kun Seos on viilentynyt noin 42 asteeseen, lisää joukkoon hiiva. Lisää tämän jälkeen suola, siirappi ja mausteet. Lisää joukkoon vähitellen jauhot.


Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Annostele taikina leipävuokiin, ja anna leivän kohota kunnolla vielä vuoassa. 

Paista uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti